Tlačová správa

Odborníci z IT distribúcie sa zišli na eD EXPO v Prahe

Tlačová správa

Ostrava, 24. 3. 2023 – Desiatky zástupcov svetových IT výrobcov a stovky odborníkov z brandže sa v stredu 22. marca zišli na najväčšej jarnej IT distribučnej konferencii eD EXPO. Tá opäť skombinovala tradičné fyzické stretnutie v Prahe so živým online vysielaním. Prepojila tak viac ako tisícku odborníkov naprieč Českom a Slovenskom.

Viac ako šesť stoviek návštevníkov v Prahe a viac ako päťsto sledujúcich online. To je bilancia tohtoročnej konferencie eD EXPO, ktorú v stredu 22. marca v priestoroch pražského Clarion Congress hotela usporiadal distribútor eD system. „Již potřetí jsme konferenci realizovali ve formátu 2 v 1, který zákazníkům poskytuje maximální volnost při volbě účasti. Ať už za námi chtějí dorazit osobně do Prahy, nebo preferují online formu účasti, my jim umožňujeme obojí,“ vysvetlila koncept akcie event manažérka eD system Martina Brauner.


Konferenčný deň v Prahe aj online začal po desiatej hodine rannej. Úvodného slova sa ujal marketingový riaditeľ eD Šimon Churý, ktorý spoločne s moderátorkami Dominikou Tvrdoňovou a Hankou Koutnou odštartovali celodenný program. Ten si pre návštevníkov pripravila štyridsiatka zapojených IT značiek a zahŕňal 24 odborných prednášok, tridsiatku výstavných stánkov na ploche, tri samostatné výstavné sály alebo špeciálnu prednášku.


V troch prednáškových sálach sa za mikrofónom vystriedali zástupcovia značiek ako Avast, Brother, Canon, Epson, HP, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung, Xerox a ďalší, ktorí poslucháčom predstavili novinky tohto roku aj top produkty pre aktuálnu sezónu. Celkom zaznelo 24 odborných prednášok, ktoré navyše doplnila špeciálna prednáška na tému Kyberbezpečnosť v reálnom živote v podaní IT manažéra firmy E LINKX Jiřího Poláška. Všetky prednášky boli vysielané naživo online, zhliadnuť ich teda mohli aj diváci pripojení na diaľku. Vďaka dostupným záznamom bude po skončení akcie k dispozícii navyše aj archív všetkých prednášok, zákazníci si ich tak budú môcť vypočuť aj spätne.

Centrom diania sa stala hlavná sála, ktorú zaplnila viac ako tridsiatka výstavných stánkov. Návštevníci si mohli produkty nielen prezrieť, ale rovno aj vyskúšať. Medzi vystavovateľmi sa objavili napríklad značky APC, Aruba, Avast, Brother, Eizo, Fujitsu, Intel, iGET, Lenovo, LG, Tesla a ďalšie. Na ploche s rozlohou 1 200 metrov štvorcových čakalo aj množstvo zábavy, okrem iného herný kútik Samsung, networkingová zóna Xerox alebo recyklačný box pri stánku REMA Systém. Okrem hlavnej sály boli pripravené aj samostatné sály značky AOC/Philips, Epson a Canon.

Ani v nich sa návštevníci nenudili, užiť si mohli výberovú kávu od baristu, miešané drinky alebo fotenie na titulnú stranu magazínu eDéčko.
Ako je už tradíciou, divákov pripojených online po celý deň konferenciou sprevádzala eD reportérka Hanka Koutná. Tá navštívila vybrané stánky aj výstavné sály značiek. O tom, čo sa na konferencii práve deje sa potom diváci mohli dozvedieť aj prostredníctvom pravidelného spravodajstva na sociálnych sieťach distribútora.


Aj tentoraz si organizátori pre účastníkov pripravili novinku. Bola ňou nová konferenčná platforma a mobilná aplikácia Eventee. Tá ponúkla dôležité informácie o eD EXPO pohromade a návštevníci tak mali všetko potrebné vždy po ruke. „Diváci připojení online mohli díky vysílací platformě živě sledovat všechny přednášky i stream eD reportérky. Těm, kteří s námi byli v Praze pak přišla vhod mobilní aplikace – našli v ní program celého dne, rozpis přednášek nebo organizační informace. Zároveň aplikace přinesla řadu nových funkcí, jako uložení přednášek mezi oblíbené, pravidelné notifikace nebo oblíbenou social wall,“ priblížila novinku Martina Brauner.

V priebehu celého dňa si návštevníci užili aj intenzívny networking. Priestoru pre obchodné stretnutia a stretnutia bolo viac ako dosť. Zákazníci aj zástupcovia značiek mohli využiť miestnosť vyhradenú na rokovania alebo networkingové zóny. Informáciami nabitý program bol odľahčený príjemnými coffee breakmi a obedom. Celodenný informačný maratón uzavrelo vyhlásenie súťažného kvízu, z ktorého si výhercovia odniesli napríklad projektor Epson, LCD monitor Lenovo, externé SSD SanDisk alebo tlačiareň Brother.


Po ukončení dennej časti sa centrum diania presunulo na Pražskú tržnicu, konkrétne do Haly 13. V znamení Street art tu prebehla večerná VIP party, ktorá hostila takmer štyri stovky významných hostí a obchodných partnerov eD. Programu vládlo vystúpenie rappera LIPO s kapelou a tanečné vystúpenie Street dance. Tému večera doplnil aj sprievodný program, ktorého súčasťou bolo Laser grafity alebo tematický foto kútik. O hudobný sprievod do neskorých hodín sa potom postaral obľúbený DJ Lowa a samozrejmosťou bol bohatý raut s otvoreným barom.

Tlačový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz