Tlačová správa

eD WORLD prilákal stovky účastníkov do Prahy aj k obrazovkám

Tlačová správa

Ostrava, 19. 10. 2022 – Jesenná konferencia eD WORLD v utorok 18. októbra už po druhýkrát prepojila tradičnú konferenciu s online vysielaním. Do akcie distribútora eD system sa zapojila päťdesiatka IT značiek a celková návštevnosť sa prehupla cez tisícku. Priamo v Prahe konferenciu navštívilo viac ako šesť stoviek účastníkov, ďalší sa pripojili online.

Priestory pražského Clarion Congress hotela sa v utorok 18. októbra naplnili odborníkmi zo sveta IT. Konala sa tu konferencia eD WORLD, ktorú pre svojich partnerov usporiadal distribútor eD system. A rovnako ako na jarnom eD EXPE, aj tentoraz prepojil tradičnú konferenciu v Prahe s online vysielaním na webe edworld.cz. Inovatívny formát 2 v 1 opäť priniesol možnosť sledovať konferenciu takmer odkiaľkoľvek, čím prilákal viac ako tisícku účastníkov z Česka aj Slovenska. „V den konání akce přímo do Prahy dorazilo více než šest stovek účastníků, přes tisíc zhlédnutí jsme pak zaznamenali online. Díky dostupným záznamům očekáváme, že čísla vzrostou až na dvojnásobek,“ priblížila záujem o konferenciu Martina Brauner, eventová manažérka eD system.


Akciu po deviatej hodine rannej oficiálne zahájil marketingový riaditeľ eD system Šimon Churý spoločne s moderátorkou Andreou Antony, ktorí privítali všetkých zúčastnených a odštartovali nabitý program konferencie. Ten zahŕňal 24 odborných prednášok, štyridsiatku výstavných stánkov na ploche, tri samostatné výstavné sály či panelovú diskusiu. V priebehu dňa tak mohli návštevníci stretnúť päťdesiatku zapojených značiek, ako AOC/Philips, Brother, Canon, Epson, Fujitsu, Garett, HP, Intel, Kingston, Lenovo, LG, Microsoft, Realme, Samsung, Tesla, Xerox a ďalšie.


V troch prednáškových sálach si slovo prevzali zástupcovia svetových IT značiek, ktorí predstavili novinky a top produkty sezóny. Medzi spíkrami nechýbali napríklad Jaroslav Petráš s predpremiérou 13. generácie procesorov Intel, Michal Sztemon s novinkou AMD Ryzen 700 alebo Matěj Kopecký z Epsonu, ktorý predstavil projektory pre modernú výučbu na školách. Celkom zaznelo 24 odborných prednášok, ktoré doplnila panelová diskusia na tému Distribúcia a služby budúcnosti a dve špeciálne prednášky firiem DNS a ELINKX. Vôbec po prvýkrát boli kompletne všetky prednášky z programu vysielané naživo online, pozrieť si ich teda mohli aj diváci pripojení na diaľku.


Novinky zo stajní značiek si návštevníci mohli prezrieť a ohmatať aj vo výstavnej sále. Pripravená bola štyridsiatka stánkov aj tri samostatné výstavné sály AOC/Philips, Epson a Lenovo. Medzi vystavenými produktmi si účastníci okrem iného užili napríklad premiéru herného monitora Samsung ARK Odyssey, ktorý bol k videniu prvýkrát v Česku a na Slovensku alebo predstavenie inteligentných okuliarov Lenovo ThinkReality A3. Výstavná plocha navyše ponúkla súťaže o ceny aj sprievodný program. Uhasiť smäd pomohol barman v sále Epson, kofeínové opojenie priniesol barista v sále AOC/Philips a pivo priamo zo šasi počítača sa čapovalo v sále Lenovo.


O výstavné stánky neprišli ani online diváci. Na webe edworld.cz bol k videniu okrem prednáškových sál aj stream eD reportérky Hanky Koutnej. Jej pravidelné vstupy z konferencie priniesli rozhovory so zástupcami značiek, ukázali zaujímavosti zo stánkov a poodhalili aj zákulisie konferencie.


Informáciami nabitý program bol preložený intenzívnym networkingom a odľahčený príjemnými coffee breakmi a obedom. Dennú časť v Prahe ukončilo vyhlásenie výhercov tomboly, ktorí si odniesli napríklad monitor Philips, projektor Epson, tlačiareň HP, inteligentné hodinky Garett alebo licenciu od Bitdefenderu.


Potom sa už návštevníci začali pomaly presúvať na večernú VIP párty. Tá sa odohrala v Křižíkových pavilónoch pražského Výstaviska. Téma Noc zrkadiel priniesla vystúpenie mirror led dance a bohatý sprievodný program zahŕňajúci tematický fotokútik, ilúziu tvárí alebo laserovú prekážkovú dráhu. Hudobné vystúpenie priniesol Václav Noid Bárta a v neskorších hodinách obľúbený DJ Lowa. Tradične si hostia mohli užiť bohatý raut, sweet bar aj otvorený bar po celý večer.


Ako eventový tím z eD system zdôraznil, konferencia nekončí. Ešte niekoľko týždňov po akcii bude dostupný archív prednášok na webe edworld.cz. „Nově jsme vysílali ze všech tří přednáškových sálů, díky čemuž jsou dostupné záznamy kompletně všech odborných přednášek. Vyhověli jsme tak požadavkům jak účastníků v Praze, kteří některé z přednášek nestihli v průběhu dne navštívit, tak i sledujícím online, kteří nově mohli vybírat z přednášek všech značek. Zachovali jsme také vysílání reportáží přímo z místa, stream Hanky Koutné bude také možné zhlédnou zpětně. Věříme, že spokojení budou všichni účastníci,“ uzavrela Martina Brauner.

Tlačový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz