Tlačová správa

Konferencia eD EXPO preniesla účastníkov do multidimenzie

Tlačová správa

Ostrava 23. 3. 2022 – Viac ako šesťsto odborníkov z oblasti informačných technológií sa v utorok 22. marca zišlo v Clarion Congress hoteli v Prahe. IT distribútor eD system tu usporiadal jarnú konferenciu eD EXPO22, ktorá priniesla nový formát multidimenzie. Účastníci na distribučnom trhu tak mohli prvýkrát okúsiť kombináciu tradičnej offline konferencie s jej online podobou.

Konferencia, ktorú môžete sledovať odkiaľkoľvek z Galaxie. Tak znelo heslo marcovej konferencie eD EXPO. A presne to sa organizátorom podarilo naplniť. Vďaka unikátnemu formátu, ktorý skombinoval tradičnú konferenciu s online formou sa mohli účastníci k akcii pripojiť fyzicky v Prahe aj na diaľku zo svojich domovov. Novinka prilákala viac ako tisíc účastníkov z Česka aj Slovenska. „eD EXPO v Praze navštívilo přes šest stovek účastníků a již v den konání akce mělo živé online vysílání přes 1 600 zhlédnutí. Na základě zkušeností navíc očekáváme, že v následujících týdnech počet zhlédnutí i nadále poroste,“ upresnila čísla Martina Brauner, eventová manažérka eD system. Zároveň doplnila, že počet zapojených značiek siahal k päťdesiatke.

Pre účastníkov, ktorí sa rozhodli pripojiť ku konferencii na diaľku, bola pripravená webová platforma na adrese edexpo.cz. Jej rozhranie bolo väčšine návštevníkom dobre známe, a to vďaka niekoľkým online akciám, ktoré má už distribútor za sebou. Konkrétne na webe účastníci našli foyer, tri prednáškové sály a výstavnú sálu s virtuálnymi stánkami. Všetko v grafike zodpovedajúcej multidimenzionálnej konferencii, teda s prvkami Galaxie.

Či už grafikou alebo sprievodným programom, v online alebo offline podobe, téma Strážcovia technológií vládla dňu aj večeru. Už pri príchode do pražského Clarion Congress hotela mohli návštevníci nasať atmosféru multidimenzie cez vizuálne doplnky či uvítacie balíčky s grafikou akcie. Na mieste bol pripravený aj vesmírny fotokútik alebo tematické súťaže o drobné ceny.

Krátko po registráciách sa po deviatej hodine rannej chopil úvodného slova Šimon Churý, marketingový riaditeľ eD system, aby spoločne s moderátorkou Hankou Koutnou privítali všetkých účastníkov akcie. Tým zároveň odštartoval celodenný program konferencie.

V priebehu dňa diváci mohli navštevovať tri prednáškové sály v rámci ktorých zaznelo celkom 30 odborných prednášok z úst zástupcov svetových IT značiek. Medzi nimi nechýbali spoločnosti ako Brother, Canon, Epson, HP, Lenovo, Samsung a ďalšie. Pripravená bola aj špeciálna prednáška, tentoraz v podaní Ing. Filipa Langa, certifikovaného etického hackera. Dve z troch sál organizátori navyše vybavili profesionálnou technikou, ktorá zaisťovala živý prenos prednášok. Ten mohli sledovať nielen účastníci pripojenia na diaľku, ale vďaka dostupnosti záznamov si ho budú môcť spätne prezrieť aj návštevníci z Prahy.

Vo výstavnej sále zástupcovia značiek pripravili 35 výstavných stánkov s produktovými novinkami zo svojho portfólia. Dve celé sály potom nachystali značky Epson a AOC/Philips. Diváci si tak mohli prezrieť a ohmatať vlajkové lode výrobcov, napríklad ultraprehnutý monitor Odyssey G9 Neo v hernom kútiku Samsung, doplnky pre smart domácnosť v stánku Tesla, najnovšie modely smartfónov Realme alebo to najnovšie zo sveta projektorov vo výstavnej sále Epson. Vo vybraných stánkoch navyše prebiehali súťaže o ceny a ďalšie zaujímavé aktivity. Napríklad o monitor si účastníci zasúťažili v stánku AOC v súboji na Xboxe, do herného kresla mohli zasadnúť v stánku Samsung a osviežujúci drink im pripravil barman v sále Epson.

Aj online diváci dostali možnosť prezrieť si množstvo stánkov, a to nielen tých virtuálnych. V priestoroch Clarion Congress hotela sa totiž v priebehu celej akcie pohybovali takzvané eD reportérky. Tie v pravidelných intervaloch navštevovali vybrané stánky, robili rozhovory so zástupcami značiek a dali nahliadnuť aj do zákulisia konferencie. Vďaka početnému štábu potom boli ich vstupy vysielané naživo online, čím sa podarilo dianie priamo z miesta konania akcie preniesť až k divákom domov.

Celodenný IT maratón doplnený networkingom, príjemnými coffee breakmi a obedom zavŕšilo vyhlásenie výhercov súťažného kvízu, do ktorého sa mohli zapojiť účastníci z Prahy a aj tí pripojení online. Pre zákazníkov s najvyšším skóre kvízu bolo pripravené množstvo hodnotných cien partnerov akcie, napríklad tlačiareň Brother, smart monitor Samsung, projektor Epson, tablet iGET, herné kreslo HP a mnoho ďalších. Potom už nasledovalo oficiálne ukončenie dennej časti a návštevníci z Prahy sa začali pomaly presúvať smerom k večernej VIP party.

Čo sa týka tematiky, ani večerná časť programu nezostala pozadu. VIP party s názvom V tom najlepšom svetle sa tentokrát konala na 4. poschodí OD Máj a priniesla pozoruhodný zážitok. Už pri vstupe do dychberúcich priestorov hostia prechádzali cez vstupnú svetelnú bránu a v priebehu večera ich oslnila aj svetelná mapping show, tematický fotokútik alebo svetelný workshop. O hudobné vystúpenie sa v priebehu večera postaral Jiří Korn. Ako každý rok bol potom pre hostí nachystaný bohatý raut a otvorený bar po celý večer.

„Věříme, že po celodenním programu účastníci odcházeli domů více než spokojení. Zájem o nový formát konference nás mile překvapil, a i počet návštěvníků překročil všechna očekávání. Jsme moc rádi, že můžeme na trh přinést zase něco nového a že se nám podařilo najít takový formát konference, který vyhoví požadavkům téměř každého účastníka,“ uzavrela Martina Brauner a naznačila, že s novými formátmi akcií eD system rozhodne nekončí.

Tlačový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz