Tlačová správa

eD WORLD online priniesol 21 hodín živého vysielania a 30 svetových IT značiek

Tlačová správa

Ostrava 1. 10. 2021 – IT distribučný trh má za sebou ďalšiu online konferenciu. Jesenný eD WORLD online v 21 hodinách živého vysielania ponúkol tridsať odborných prednášok, pätnásť virtuálnych stánkov aj panelovú diskusiu. K najväčšiemu IT distribučnému stretnutiu sa pripojilo 30 svetových IT značiek a na svojich obrazovkách ho sledovalo viac ako šesť stoviek divákov.

V poradí už piatu online konferenciu pre zákazníkov zo Slovenska a Česka vo štvrtok 30. septembra 2021 pripravil IT distribútor eD system. Centrom diania celej akcie sa už tradične stala špeciálna konferenčná microsite na adrese www.edworld.cz.


Diváci sa jej spustenia dočkali o deň skôr, teda v stredu 29. septembra. Dopredu si tak mohli prezrieť rozhranie webu aj výstavnú sálu s virtuálnymi stánkami. Ako s každou ďalšou online konferenciou, aj teraz webové stránky prešli vylepšením. Na návštevníkov čakal nový vizuál a funkcionality. Upgrade webu však nebol jedinou novinkou, ktorú si organizátori pre jesennú konferenciu pripravili. Aj tradičné vysielanie z dvoch sál sa dočkalo rozšírenia. Po novom tak pribudla tretia, edukatívna sála, ktorý poskytla mnoho inšpiratívnych prednášok z oblastí komunikácie so zákazníkmi, marketingu alebo kyberbezpečnosti. "S každou ďalšou konferenciou sa snažíme priniesť niečo nové. Tentoraz sme sa rozhodli dať divákom možnosť získať prehľad o tých oblastiach biznisu, ktoré v dnešnej dobe jednoducho musíte poznať. Preto vznikla edukatívna sála," priblížila novinku Martina Brauner, organizátorka konferencie eD WORLD online.


Samotné živé vysielanie odštartovalo vo štvrtok 30. septembra, deviatou hodinou rannou v profesionálnom televíznom štúdiu. Divákov privítal moderátorský tím v zložení Veronika Hatala, Hanka Koutná a Šimon Churý. Marketingový riaditeľ eD doplnil zohrané duo skúsených moderátoriek, aby sa ujal moderovania novej edukatívnej sály. Spoločne divákov sprevádzali programom celého dňa a odovzdali tipy, ako si deň užiť čo najlepšie. Následne začal blok prednášok, a to paralelne vo všetkých troch sálach.


Prednášok bolo pre divákov pripravených celkovo 24+7. Konkrétne 24 z nich zaznelo z úst zástupcov svetových IT značiek. Na obrazovkách sa v priebehu dňa objavili značky ako Samsung, HP, Epson, Intel, Brother a ďalšie. Ďalších 7 prednášok potom bolo súčasťou edukatívnej sály. Svoje know-how odovzdali známe mená z firiem Veritas, DNS, DFMG, E LINX, Seduo a Mluvii. V rámci odborných prednášok boli opäť pripravené aj obľúbené produktové ukážky. Svoje novinky naživo predstavilo deväť značiek. Medzi nimi sa objavili napríklad projektory a tlačiarne Epson, inteligentný panel Huawei IdeaHUB alebo ultraprehnutý monitor Samsung Odyssey G9.


V priebehu vysielania si diváci mohli vypočuť aj panelovú diskusiu na tému kyberbezpečnosti - ukladania a zálohovania dát. V tej diskutovali riaditeľ e-commerce eD system Michal Pavlorek, Senior Technology Consultant zo spoločnosti Veritas Josef Honc, Security Consultant z DNS Jan Nguyen alebo vedúci ICT oddelenia E LINKX Jiří Polášek. Moderovania sa ujal marketingový manažér Roman Antes.


Aj výstavná sála ponúkla mnoho obsahu. Pripravených bolo pätnásť virtuálnych stánkov, ktoré priniesli predstavenie produktových noviniek, materiály na stiahnutie, zaujímavé videá alebo odkazy. Novinkou na stánkoch boli aktuálne promoakcie značiek alebo interaktívny online chat, ktorý umožnil spojiť sa so zástupcami vybraných IT značiek napriamo. Na svoje si prišli aj súťaživé duše, a to v dopoludňajšom a popoludňajšom kvíze alebo v anketách jednotlivých stánkov. Celkovo si diváci odniesli ceny v hodnote 8000 €.


Do konferencie sa zapojilo viac ako 30 IT značiek a naživo ju sledovalo viac ako šesť stoviek registrovaných divákov. Organizátori však očakávajú postupný nárast počtu pozretí, a to vďaka webu edworld.cz. Ten bude aktívny ešte niekoľko týždňov, a to vrátane celého obsahu a záznamu prednášok. „Predpokladáme, že celkový počet pozretí by mal vďaka dostupnému záznamu v nasledujúcich týždňoch prekročiť dve tisícky,“ uzavrela Martina Brauner, event manažérka eD system.


Tlačový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz