Tlačová správa

Prvú online konferenciu na IT distribučnom trhu sledovalo viac než 400 divákov

Tlačová správa

Ostrava, 23. 11. 2020 – Spoločnosť eD system vo štvrtok 19. novembra úspešne odvysielala prvú online konferenciu na IT distribučnom trhu. Celodennú akciu usporiadala nielen pre partnerov siete eD PROFI.

K sledovaniu online prenosu sa v priebehu dňa pripojilo 407 divákov z Českej a Slovenskej republiky. Tí mohli prvé online stretnutie sledovať na troch platformách – prostredníctvom špeciálnej webovej mikrostránky www.edprofionline.cz, Facebooku a YouTube. „Průměrná sledovanost se během dne držela okolo 295 diváků s průměrným časem sledování 2 hodiny a 10 minut, což hodnotíme jako skvělý výsledek,“ uviedla event manažérka eD system Martina Brauner s tým, že pri klasických, offline akciách eD PROFI sa účasť pohybuje okolo 200 ľudí.

Čísla sledovanosti online konferencie eD PROFI:

Registrovaných účastníkov: 410

Online prenos (19. novembra) sledovalo: 407 divákov

  • Na webových stránkach edprofionline.cz: 357 ľudí
  • Na YouTube a Facebooku: 50 ľudí

Sledovanosť zo záznamu na YouTube (za 72 hodín po akcii): 352 divákov

Priemerný čas sledovania 1 užívateľa: 2 hodiny 10 minút

Vysielalo sa od 9:00 z pražského profesionálneho 3D štúdia, kde nechýbala dlhoročná moderátorka eD PROFI akcií Hana Koutná. Spoločne s ňou na úvod vystúpil marketingový riaditeľ eD Šimon Churý, ktorý divákom naznačil, že ide o prípravu na online marketingovou komunikáciu pre rok 2021.

Na obrazovkách diváci uvideli počas dňa celkovo 12 prezentácií od 16 spíkrov. Väčšina z nich prezentovala práve z virtuálneho štúdia, mnohí však boli pripojení na diaľku zo svojich domovov či kancelárií. „Pro většinu z nich to byla vůbec první zkušenost před kamerami, natož před zeleným klíčovacím plátnem. Prvotní nervozita ale rychle opadla a po skončení prezentací všichni potvrdili, že to byl zajímavý zážitek,“ popísala atmosféru Martina Brauner.

Z aktuálnych IT noviniek bola reč napríklad o 27 palcovom prehnutom monitore Samsung Odyssey G7, Lexmark multifunkcii MB2338adw alebo českých vysoko zabezpečených Wi-Fi routroch Turris. Zástupcovia značky Intel si pre divákov dokonca pripravili prezentácie rovno dve.

Konferencie eD system tradične doplňujú aj špeciálni hostia, a ani o tých nebola online akcia ochudobnená. V doobedňajšom bloku sa slova ujal Vítězslav Páral zo spoločnosti REMA Systém a predajcom predstavil projekt spätného odberu elektra, do ktorého sa eD po novom zapojilo. Po obedovej pauze prezentoval za holding DFMG (Digital First Marketing Group) druhý špeciálny hosť, popredný český digitálny marketér Tomáš Jindříšek o tom, ako lepšie a efektívnejšie predávať v digitálnom svete.

Súčasťou prednášok bol vždy aj priestor na otázky sledujúcich spomedzi IT resellerov. Tí mohli svoje otázky posielať v priebehu jednotlivých prezentácií. Interaktivitu konferencie na záver akcie doplnila aj tombola, ktorú eD usporiadalo formou kvízu prostredníctvom aplikácie Kahoot. Zúčastnilo sa jej takmer 150 súťažiacich a 63 najlepších bolo ocenených hodnotnými cenami, medzi ktorými boli tlačiarne, LCD displej, flash disky, pamäťové karty i vouchery do eD SHOPu.

Po zobrazení výhercov vystúpil na záver online konferencie ešte raz marketingový riaditeľ eD, ktorý poďakoval za skvelý výkon moderátorke a všetkým zúčastneným značkám, sledujúcich aj realizačnému tímu z eD aj mimo neho. „Na závěr bych chtěl ještě prozradit úplnou novinku v naší nabídce, kterou spustíme v prosinci. Jde o novou službu DAAS, to znamená pronájem IT zařízení. Ta přinese našim partnerům nové zákazníky, kteří aktuálně nemohou nakupovat IT zboží jako investici, ale jsou připraveni si jej pronajímat jako službu,“ prezradil Šimon Churý.

Po rozlúčení s divákmi a záverečnej znelke vypukol v štúdiu potlesk. Priamy prenos prvej online IT distribučnej konferencie skončil o štvrtej hodine popoludní a obišiel sa bez najmenších technických problémov. Spolu s eD sa do akcie zapojilo ďalších 12 spoločností – Armor, Canon, DFMG, HP, Intel, Lexmark, REMA Systém, Samsung, Western Digital a Xerox.

Odkaz na záznam akcie:
https://youtu.be/Y9SopgBUWTM

Fotky zo zákulisia online konferencie eD PROFI:
https://photos.app.goo.gl/dD88b9YFNVikyvnT6

Tlačový kontakt eD system a. s.:
Šimon Churý
+420 724 222 045
schury@edsystem.cz